Készülődés az Ünnepekre-Krémek királynője

Home / Blog / Készülődés az Ünnepekre-Krémek királynője

Télvíz idején talán jobban észrevesszük a bőrápolás fontosságát, bár amióta sminkelésre adtam a fejem, nálam elengedhetetlen része a mindennapos rutinnak. Nem is hinnénk, bőrápolás híján mennyi fontos összetevőt megvonunk magunktól, a vágyott “life-long” fiatalságról nem is beszélve. Nagyjából másfél éve határoztam el, hogy kizárólag minőségi kozmetikumokkal szeretnék dolgozni és magamon is alkalmazni. Erre kerestem egy megfelelő márkát és embert, mikor is kaptam egy ajánlást a volt egyetemi évfolyamtársnőmtől. Valahol itt kezdődött Eszterrel a kapcsolatunk és az, amikor belevesztem a krémeibe…

www.pinterest.com

 • Egyik beszélgetésünk alkalmával említetted, hogy már gyerekként is az volt a hobbid, hogy a kozmetikumok összetevőit bújtad. Aztán mégis jött a bölcsészkar, egy abszolút más pálya, a gyerekek. És most itt vagy egy felfelé ívelő márkával. Szakmai vargabetűről van szó vagy arról, hogy ez a szerelem egyre jobban teret tud hódítani?

Nem gondolom, hogy ezek ellentétes dolgok lennének, inkább kiegészítik egymást. Bölcsészként nagyon megtanultam elmélyedni egy-egy területben, és jól tudok racionálisan is gondolkodni, a nyelvészet például mindig az erősségeim közé tartozott. Aztán az out-of-the-box gondolkodás, a fantázia és a kreativitás is fontos tényezők a kozmetikum fejlesztésben. A jó bölcsész egy sokoldalú kaméleon, meglepő területeken megállja a helyét. Visszatérve a gyerekkorra, rengeteg más hobbim is volt kiskoromtól kezdve, ez a címke elemezgetés igazából egy vicces kis adalék, ami jellemző rám. Nagyon kíváncsi típus vagyok és szeretek a velejéig felfedezni minden területet, ami érdekel, és ha betűt látok, elolvasom. Úgyhogy nem annyiraéles váltás belülről nézve ez a történet, inkább egy kontinuum.

 • Miért pont a bőrápolásra esett a választásod? Mi vonz benne annyira, hogy erre építs fel egy brandet?

A természetes szépségápolás, natúrkozmetikumok, élménykozmetikumok világa beszippantott, amióta csak az eszemet tudom, így elég jól ismerem is a területet fogyasztói oldalról is, és érdekes módon az is mindig izgatott, hogy milyen lehet a másik, a gyártói, fejlesztői oldalon lenni. Nagyon szeretek kísérletezni, imádok krémet keverni, játszani az illatokkal, hatóanyagokat kipróbálni és a visszajelzések is egyértelműek: van igény a krémeimre, a vevőim örömöt lelnek bennük és szó szerint tapasztalják a változást a bőrükön. A legfontosabb, hogy olyasmibe akartam energiát fektetni, ami minél több részfolyamatában élvezetes számomra.

 • Részemről nagyon szeretem a termékeidet, viszont valljuk be ez a piac is elég telített. Szerinted mi a Te egyedi védjegyed? Mit képviselsz, ami valóban szívből jön?

Valójában nem telített még a piac, hiszen sokan használnak továbbra is konvencionális, multik előállította kozmetikumokat. Úgy gondolom, a natúrkozmetikai niche szektor még bőven hasíthat szeletet a nagy tortából. Én a többi kis gyártóra általában nem konkurenciaként tekintek, minél nagyobb figyelem irányul ránk, annál jobb. Kifejezetten jó kapcsolatom van több más kozmetikumgyártóval is, ha együtt megyünk vásározni, őszintén örülünk egymásnak. Amit problémának látok, hogy a natúrkozmetikum gyártók között elég ingadozóvá kezd válni a termékek minősége, sokan csak az üzletet tartják szem előtt és ez a minőség, és a szakma hitelességének rovására megy. Azt hiszem, az egyik legnagyobb értékem a hitelesség,  hogy ezt a szakmát szerelemből csinálom, és nem a minél gyorsabban minél nagyobb profit a célom. Megélni, a három gyerekem eltartani persze nekem is kell, de rétegtermék szeretnék maradni, mert így tudom hosszú távon továbbvinni a jelenlegi minőséget.

 • Hogyan születik meg egy-egy termék?

Ez egy nagyon hosszú és többlépcsős folyamat, akár évek is eltelhetnek amíg az ötletből piaci termék lesz. Általában legalább fél év, mire nagyjából végleges formát önt egy krém. A formula, a gyártási gyakorlat kialakítása, a stabilitásvizsgálat, a design, az alapanyagok és megfelelő tárolóedények felkutatása, a hivatalos dokumentáció, címke tervezés mind-mind időt és energiát igényelnek.

 • Mik a kedvenc összetevőid és miért?

Erre nehéz röviden válaszolni, mert nagyon sok kedvenc összetevőm van. Az illóolajok nagyon kedvesek a szívemnek, és mindig kutatom a természetes eredetű, de innovatív lehetőségeket, amelyek a feldolgozás, vagy kinyerés módja miatt különlegesen hatékonyak, például az aszkorbinsav különböző formái, vagy a CO2 kivonatok, amelyek egészen koncentráltan tartalmaznak hatóanyagokat.Más megközelítésben pedig úgy fogalmaznék, a kedvenc összetevőim a csúcsminőségű összetevők. Mondok egy példát: a shea vaj, mint összetevő önmagában nem mond semmit, mert az ócska agyonfinomított, neadjisten hamísítottól a prémiumig sokféle minőségben előfordul a piacon, és messzemenően kihat a belőle készült termékre is, hogy melyik került bele.

 • Talán azt már kevesebben tudják, hogy a bőrápolási kozmetikumok mellett aromaterápiával is foglalkozol. Melyik része és mi fogott meg benne ennyire? Illetve, miért tartod ennyire fontosnak az illatokkal létrejövő szinergiát?

A termékeim egyik fő profilja az aromaterápia, melyre egyre nagyobb hangsúlyt szeretnék fektetni. Minden termékemben jelen vannak a terápiás minőségű illóolajok, CO2 kivonatok, hidrolátumok, hiszen az illóolajok fantasztikus hatóanyagként is funkcionálnak a bőrápolásban az érzéki élményen felül. Egyszerre hatnak testre és lélekre, azt is szokták mondani, az illóolajok a növény “lelke”, bennük koncentráltan jelen van egy-egy növény lényege energetikailag is. Sajnos az illóolajokat rendkívüli mértékben hamisítják, így a forrást itt is nagyon meg kell nézzük. A minőségi illóolaj drága mulatság, de nem éri meg silányabb termékkel, pláne szintetikummal helyettesíteni, mert nem fogjuk megkapni az elvárt eredményt.

 • Itt vagyunk az adventi időszak kellős közepén. Marad időd készülni az ünnepekre a gyerekekkel is? Van közös kedvenc időtöltésetek, tradíciótok ilyenkor?

Mindig törekszem rá, hogy legyen, a gyerekeknek különösen fontos az ádventi időszak, ők is azt fogják majd továbbadni, amit én mutatok nekik ilyenkor. Van személyre szabott ádventi naptárunk, a fényvillamossal minden évben utazunk egyet és szeretünk hangulatos vásárokba is ellátogatni. Sütünk mézeskalácsot, készítünk dekorációt, szóval sok szempontból a klasszikus programokat csináljuk. De belefér ebbe sok minden, idén például egyik nap kiveszem őket az iskolából és megnézzük az új Star Wars mozit, ez közös szenvedélyünk, délután meg együtt díszítgetjük a lakást. Ami a legfontosabb számomra, hogy nem szeretném, hogy stresszes legyen a karácsony, ezért idén már nem gyártok kozmetikumot, és postázni sem postázok, adtam a vevőimnek egy elég korai határidőt. A személyes átvétel viszont működik egészen karácsonyig a meglévő készlet erejéig.

 • Te is legalább három szerepben töltöd mindennapjaidat (anya, dolgozó nő, feleség, stb.). Hogyan és mi által éled meg a nőiességedet? Hogy tudod azt megőrizni? Esetlegrendelkezel valamilyen praktikával a boszorkánykonyhádból? 🙂

Azt gondolom, ez egy nőies szakma alapvetően, én legalábbis remekül meg tudom benne élni a nőiségemet. Aztán az egészségmegőrzésre nagyon figyelek, táplálkozásban és sportban is. Sok kicsi sokra megy, az évtizedes szokások határozzák meg az idősebb kori hogylétünket, 35-40 körül már egyértelműen látszik az életmódunk “eredménye”. A legfontosabb “praktikámban” nincs semmi ördöngősség: igazi ételeket eszem, piacról, kistermelőktől vásárolok, főzök, kerülöm az ipari élelmiszer minden formáját és rendszeresen sportolok. Törekszem rá, hogy ne kényelmesedjem el, hogy minél kevesebbet üljek, biztos te is tudod, hogy az ülő életmód az új dohányzás. Természetesen a vonatkozó szakirodalmat is követem 🙂

 • A szezonális termékeid által is összefoglalod minden évszak esszenciáját, jól gondolom? Mesélj erről egy kicsit!

Évről évre visszatérő szezonális kollekciókkal jelentkezem évente négyszer. A bőrünk sem ugyanazt kívánja minden évszakban, ahogy a lelkünk sem. Szeretjük a ciklikusan visszatérő változatosságot, nem igaz?

 • Miről mesélnek az idei téli termékeid?

Nagyjából ugyanarról, mint a tavalyiak. A termékek évről évre visszatérnek, egy-két újdonságot tervezek csak bevezetni szezononként. Amik nagyon beválnak, újra és újra felbukkannak. A vevők is szeretik ezt, idén is sokan várták például a Kesztyű kézkrém, vagy a Hókirálynő testvaj visszatértét. Télen a fűszeres, meleg, édesebb, gourmet jellegű illatok dominálnak, a krémek testesebbek, magasabb zsírtartalmúak. Ilyenkor használom a legtöbb ghánai fair trade shea vajat, makadámia olajat, regeneráló csipkebogyó olajat, lélekmelegítő vaníliát, felemelő nerolit, érzéki jázmint.

 • Mik a tervek az Új Évre?Megálmodtál már valami újat, amit biztosan megalkotsz?

Van néhány megjelenés előtt álló új állandó termékem, egyelőre annyit árulok el róluk, hogy szérum, arckrém és hajápoló termék is van köztük.

 • Mit üzensz az olvasóknak az ünnepi időszakra?

Azt üzenem nekik, hogy merjenek kiszakadni a hagyományos sablonokból, találják meg a saját karácsonyukat, amiben igazi örömük van.

 Kedves Olvasó! Amennyiben Eszter termékei neked is felkeltették az érdeklődésedet, az alábbi elérhetőségeken fel tudod vele venni a kapcsolatot és bővebb információhoz juthatsz. Illetve, rajtam keresztül is üzenhetsz neki.

https://www.facebook.com/frisskozmetikum/?pnref=lhc

http://www.frisskozmetikum.hu/

Szilagyi Dorottya on EmailSzilagyi Dorottya on FacebookSzilagyi Dorottya on InstagramSzilagyi Dorottya on Pinterest
Szilagyi Dorottya
A smink számomra nem pusztán egy foglalkozás. Sokkal inkább egy eszköz a kifejezéshez. A smink egy életérzés, melynek segítségével játékra hívhatjuk kreativitásunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .