Őszi színek a sminkben

Home / Blog / Őszi színek a sminkben

Sminkesként sokszor szembemegyek stílustanácsadó énemmel, viszont egy percig se bánom. A színtesztelésnél természetesen én is letakart hajjal és dekoltázzsal járok el, azonban már nem tudok kizárólag csak egy dologhoz viszonyítani. Sminkben lényegesen nagyobb a mozgástér, a játék lehetősége, mint ruházat esetén, pedig ennél jobban nem lehet semmi sem közelebb az archoz.

Azt már többször említettem, hogy bizonyos színeket nagyon ritkán használok a sminkben és bizonyos színeket szinte állandó jelleggel, hiszen a természetes árnyékoláshoz köze van.

Az ősz (típus, évszak) színei között javában találunk olyanokat, amik alapvetően nagyon jól működnek akár hideg típusok esetében is. Illetve, hoztam néhány példát, arra nézve, hogy amennyiben valaki a legszebb átmeneti évszak jegyeit viseli magán, mire érdemes figyelnie, hogy ragyogó legyen az összhatás. Ahogy szinte védjegyemmé vált, a természetesebb sminkek képviselője vagyok, így a karakteresebb színeket a sminkek megbolondításaként szoktam alkalmazni.

Az ősz színei az ajkakon: 

  • A sötét, kávébarna rúzsok sajnos a legtöbb esetben öregítenek, sápasztanak, és Morticia Adams küllemet varázsolnak viselőiknek.
  • Éppen ezért, ehelyett, próbálkozzunk inkább a picit bordósabb, kékesebb beütéssel, az őszi gyümölcsöket múzsaként hívva, a szilvalilával, a burgundy vörössel és a othello szőlő altónusaival.

Padlizsánok és barnás lilák:

  • Rendszeresen nyúlok szemhéjárnyaláskor a padlizsán lila, illetve barnás lila színekhez. Ezen árnyalatok ismérve, hogy nem kifejezetten hideg színek, viszont neutrális szín lévén igazodik a legtöbb bőrszínhez és mesésen kiemeli a mogyoróbarna, az aranybarna, a borostyán, a kék, zöld, illetve akár a szürke szemeket is.  Elrugaszkodhatunk vele a klasszikus barna füstöléstől. 

Bronz, arany, réz, okkersárga színek:

  • Egész sminkben történő használatuk nem feltétlen szerencsés, ugyanis a legtöbb tekintetet fáradttá, megviselté tehetik. Azonban semlegesebb színek mellé csempészve, elképesztően ragyogóvá, elegánssá teheti tekintetünket.  Legtöbbször ezeket a tónusokat kiegészítő színként használom. Elképesztően izgalmas például a grafitszürke/fekete és réz, óarany árnyalatok együttes, irizáló játéka. 

 

Tales of the sands:

  • Meleg, olívásabb bőrtónusú hölgyeknél érdemes ezekre a színekre ráerősíteni, ezért ebben az esetben bátran merítsünk ötletet a sahara színeiből. Mivel a sokszínűség itt legtöbbször elmarad, fények, textúrák (krémes állagú dolgok, vizes hatású smink, fények a szájon/orcán, stb.) váltogatásával érhetünk el varázslatos hatást.

Láthatatlan, avagy a  ‘no make-up’ sminkek

  • Nálam minden smink esetében aranyszabály, hogy a bőrrel azonos árnyalatú alapozót használjunk, mert attól lesz  homogén és nem maszk-szerű a hatás.
  • Ilyenkor leginkább krémes, de matt! árnyalatokat használjunk.
  • A sárgás-olívás és bronzosabb, melegebb altónusú hölgyeknél szeretek rózsabarna vagy leheletnyi téglaszínnel pirosítani, ezek az árnyalatok szépen igazodnak bőrszínükhöz és az ajkakra is használva még természetesebb látványt idéznek elő.
  • A sötétebb barnás vagy nagyon bogyós színeket ez esetben nem szoktam javasolni, mert az összkép sokkal diszharmonikusabb lesz.

Amennyiben a cikk felkeltette mélyebben is az érdeklődésed és szeretnél többet megtudni adott témáról vagy szolgáltatásaimról, az alábbi linkre kattintva, fordulj hozzám bizalommal:

Kapcsolat

A feltüntetett képeken saját munkák láthatóak, illetve közreműködtek:

https://www.szabohuszarbarbara.com/ 

https://photovargacsabi.hu/blog/devuska-leather-design—glamour-day 

https://www.facebook.com/roggsphoto/ 

https://www.kondellamisi.hu/ 

https://www.instagram.com/victorflower81/

https://www.facebook.com/GammaPhoto

 

 

Szilagyi Dorottya on EmailSzilagyi Dorottya on FacebookSzilagyi Dorottya on InstagramSzilagyi Dorottya on Pinterest
Szilagyi Dorottya
A smink számomra nem pusztán egy foglalkozás. Sokkal inkább egy eszköz a kifejezéshez. A smink egy életérzés, melynek segítségével játékra hívhatjuk kreativitásunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .